2013. június 13., csütörtök

Milyen életfeladattal jöttem a Földre, ebben az inkarnációban? - Bistey Zsuzsa klinikai pszichológus, sors-tanácsadó

Barbro Karlén Farkasordítás - Karmabiográfia: két egymást követő, XX. századi inkarnáció képei című könyve az őrségi Ispánkon lévő Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány könysorozatának legújabb, huszadik köteteként látott napvilágot.

Dr. Bistey Zsuzsa klinikai pszichológusnak, sors-tanácsadónak - aki pszicho-szociális kezdeményezésekben szerzett tapasztalatokat Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban és az elmúlt huszonegy évben Magyarországon - a kötethez írt előszavából idézünk:
"Anikor 1991-ben dolgozni kezdtem Magyarországon, az előadások, szellemi műhelyek, kisebb vagy nagyobb csoportfoglalkozások kapcsán leggyakrabban két kérdés merült fel újra és újra a hallgatóságban.
Ezek közül az elsőt akkoriban gyakran nekem szegezték, jóindulatú érdeklődéssel, egészséges kíváncsisággal, és egyáltalán nem ellenérzéstől vagy gyanakvástól vezérelve. Ezt a kérdést afféle 'balkezes bóknak' tekinthettem:
- Doktornő, egy olyan művelt és intelligens asszony mint Ön, hogyan hihet - minden bizonyíték nélkül - a reinkarnációban?

A másik kérdés, ami nagyon sok ember foglalkoztatott:
- Hogyan fér meg egymás mellett az emberi sorsban az elrendeltség (karma), illetve a szabadság jelenléte?

21 év elmúltával ki kell mondani, hogy a közép-európai tudat óriási fejlődésen ment keresztül. Ezt azon mérhettem le, hogy az első kérdés ma már szinte soha nem hangzik el. A második kérdés pedig a következőképpen módosult:
- Ha valóban előre eltervezett események formálják az életemet, mit kell tennem azért, hogy sorsomat mégis aktívan, bizonyos értelemben szabadon formálhassam?

A legutóbbi néhány esztendőben aztán a fenti kettőhöz egy harmadik kérdés társult:
- Milyen életfeladattal jöttem a Földre, ebben az inkarnációban?
Azt hiszem, ezeknek a kérdéseknek a változása sokat mond az emberi tudat változásáról és fejlődéséről itt Közép-Európában."
                                                                                                                     
(Az Arkánum Szellemi Iskola kiadásában megjelent könyvek megrendelhetők Bistey Mihálynál - michaelbistey@gmail.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése