2015. március 15., vasárnap

Kissé keletlen a Kossuthkifli - Azért valami jó még kisülhet!


Ha nem is óriási várakozás, de azért izgalom, kíváncsiság előzte meg az új, monumentálisnak ígérkező hatrészes magyar tévéfilmsorozatot, amely Rudolf Péter irányításával született, s vasárnap este tűzte műsorára első epizódját a Duna Televízió.
Egyelőre úgy érezni: keverednek az ízek, s nem lehet bizonyossággal megállapítani az előételből, melyek azok a természetes – avagy mesterséges? - aromák, amelyek dominál(hat)nak a továbbiakban.
A szándék érződik: maradandót kívántak létrehozni az alkotók, s ez már önmagában dicséretes.
Tizenhat éves kamaszunk az első negyed óra után elszenderedett; ez (már)is egyfajta vélemény. Feleségemmel feszülten figyeltünk, miközben regisztrálhattuk: az igényesség süt a vállalkozásból, ám a képes történetbe nem igazán sikerült belefeledkeznünk.
A neves szereplőgárdára nem lehet panasz, anyait-apait beletesz, s ez is lélekemelő, főleg így, március idusán. Haumann Péter konditormestere/cukorművese kiemelkedő alakítás, még inkább: él a képernyőn. A többiek azonban még nem igazán teljesítettek a szánk íze szerint.  Nagy-Kálózy Eszter vén grófnője figyelemre méltó próbálkozás; a sminkesei bizonnyal jelest érdemelnek!
Az első falatkák után igazságtalan lenne az egész menüsorról messzemenő következtetéseket levonni. Nem lankadó étvággyal várjuk a következő fogásokat!           
                                                      www.alon.hu                                                          szp 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése