2014. december 26., péntek

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Oroszország!


A tudás/képzettség/szakértelem – s alázat/ember(i)ség/szolgálat - mint nukleáris, a legtöbbek számára a legtermészetesebb energiahordozók békés/kiegyensúlyozott/harmonikus felhasználásában való együttműködésről született megállapodás Magyarország és Oroszország között - adta hírül az MTI (Megbízható Tartalmak Interpretálója). A paktum keretében egyezséget írtak alá (száz)ezres nagyságrendű magyar szellemi-, agyerőművi „blokk” (tovább)fejlesztéséről. Ehhez a több tíz milliárd eurós – tender nélküli - beruházáshoz Oroszország államközi hitelt nyújt Magyarország számára, a futamidő 30 év. A magyar kormányfő úgy véli: kiváló szakmai megállapodást kötöttek.

Ezúttal ebben a formában ezt így el hihetné – hinné is? – neki, no, és orosz partnerének a civilizált világ; tiszta szívből üdvözölné! Álmodozni – azt még, ugye, szabad…?

Az orosz államfő Moszkva-közeli novo-ogarjovói rezidenciáján aláírt szerződés kimondja: saját lábukon állhatnak, saját erejükből boldogulhatnak, saját életüket élhetik mindazok a magyar fiatalok (is), akiknek félévenként – szemeszterenként – akár 15 milliós tandíjat kell fizetniük svájci (illetve más nyugat-európai) magániskolákban. Természetesen nem feltétel, hogy közelebbi-távolabbi rokonságban, barátságban álljanak avagy, klán közeliségtől „szenvedjenek” kormányfővel, avagy annak köreivel, s magától értetődően az sem kritérium, hogy családtagjaik cége évente legalább 2,9 milliárdos állami megrendelést kapjanak/kaphassanak.
Az orosz állami humánenergetikai konszern annyi magyar agyerő-művi blokk pályára állításához, beindításához nyújt segítséget/támogatást, ahány ambiciózus honi fiatal - fajra, nemre, felekezetre való hovatartozás nélkül – csak igényli azt.  S ekképpen nem szorulnak akár országlással pepecselő/bíbelődő, akár nap, mint nap a betevő falatért is megküzdő/robotoló - szüleik, hozzátartozóik apanázsára. Az sem feltétel, hogy felmenőik valamelyike a Nemzet Sportolója (más dolgozatát lenyúló bukott elnök), belvárosi ingatlanokkal zsonglőrködő, avagy kiskorú gyermekét luxusvillával kistafírozó, továbbá bolygókerülő Stones-rajongó…, etc., etc. legyen.
A terveket a magyar kormány rekord gyorsasággal megküldte Brüsszelnek, amely (jéééé!) nem emelt vétót. 

Az illetékes – legesleg-kormányközelibb – miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a beruházásnak köszönhetően, amely máris, azaz 2015. január 2-án indul, éves szinten egyre több és több százalékkal bővülhet a bruttó hazai termék (GDP) és több tíz-, később százezer új, valós munkahely jöhet(ne) létre. A költségek 80 százalékát fedezi majd az Oroszországgal kötendő pénzügyi megállapodás, a maradék 20 százalékot – a tízéves futamidő utolsó szakaszában – Magyarországnak kell finanszíroznia.
A honi ellenzéki pártok üdvözölték a megállapodást. A most formálódó civil szervezetek a facebookon szimpátiatüntetést szerveznek (igaz, egyelőre csak) eme Orbán-Putyin paktum mellett.
Orosz és magyar kormány közeli – immár megbízható - forrásokból úgy tudni, hogy a két korábbi ország-bitorló legmélyebb (földmagma-közeli) pont alá zuhant népszerűségi indexe lassacskán a tengerszint irányába tart, főleg, miután az is kiszivárgott, hogy záros határidőn belül újabb, az egész magyar társadalmat is érintő/átfogó egyezmények aláírása várható, melyek az egészség-, oktatásügy, közlekedés, mezőgazdaság, kereskedelem (…) nyugat-európai színvonalát megcélzó fejlesztését is szolgálják. Mielőbb visszaalakítják a magyar alkotmányt egyetemes emberi jogokat tiszteletben tartóvá, akárcsak a választási törvényt, a munka törvénykönyvét, záros határidőn belül – Oroszország minden tőle telhető segítséget megad ehhez is, miközben a saját belső, emberarcú  reformjait is atomrobbanásszerűen szándékozik végrehajtani – fölszámolják a korrupciót; a sajtó- és a szólásszabadság, a független igazságszolgáltatás is példaadó lesz (ismét) Magyarországon (is), akárcsak a szegénység elleni hatékony/hathatós föllépés… S mindezek a lépések széles társadalmi közmegegyezésen alapulnak majd, azaz az alulról építkezés, valamint a szolidaritás, továbbá az emberi méltóság elvének maximális tiszteletben tartásával valósulnak meg.
S nem maradnak el az azonnali felelősségre vonások sem.

Orbán Viktor, aki – a közös sajtótájékoztatón - derekasan állta a feléje zúduló kérdésáradatot, s a legkényesebb témákat sem kerülte se ki, se meg, arról is szólt, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat az orosz féllel arról is – titkos uniós, amerikai közvetítőként -, hogy az vonja ki csapatait a Krím-félszigetről, s az ő közbenjárásának (is) köszönhetően hamarosan várható, hogy az újabb hidegháborús légkör előidézése – mindenekelőtt a maláj repülőgép lelövése, s más egyéb háborús/civil veszteségek sorának okozása - miatt bocsánatot fog kérni az egész haladó világtól és az érintettektől Putyin elnök. S helyreáll(ítja) a korábbi Rend(et).

Ha a közjó szolgálata napokon belül érzékelhetővé/érezhetővé válik (újra) Magyarországon, akkor a korábbiaknál is nagyobbra tervezett országos – civil – tiltakozásokon/megmozdulásokon nyilván akkor is követelni fogják tíz- s százezrek, majd milliók és milliók, hogy mondjon le Orbán Viktor, hiszen nincs olyan nyugat-európai ország, ahol ne jelentené be távozási szándékát az a miniszterelnök, akiről kiderül, hogy közeli hozzátartozója – a veje – cégének egy esztendő alatt a már említett összegű, 2,9 milliárd forint állami megrendelés „jut(ott)”. Nincs ugyanis olyan néptorok sehol e világon, amely ekkora békát le tud(na)/(akar(na) nyelni. S ez még csak a jéghegy csúcsa (ha képzavar, akkor is). S nincs az az államfő, aki e lemondást nyomban ne fogadná el. Pontosan (többek között) azért is, mert ha ezt nem teszi(k) meg, akkor nem csak ő(k) zuhan(nak) ripsz-ropsz a történelem színpada alatti feneketlen politikai/pokoli süllyesztőbe, hanem a most kétharmadosnak vélt/érzett – februári veszprémi választás ide vagy oda – kormánytöbbség jege még a tavaszi kikelet előtt úgy elolvad, hogy a márciusi ifjak már vizet sem találnak nyomukban/nyomokban sem.

1848-1956-2015; három a magyar igazság. De senkinek sem mindegy, hogy e sarkalatos dátumok kinek-kinek miféle élet-, vagy „halálpálya” modellt, léttörvényt vetítenek /elő(re)/hátra.
Szolgálat/béke/harmónia/szakértelem; mindig és mindig – mindennek, az eddigi rémségeknek az ellenére is – vissza-vissza lehet térni mindezekhez. Olyan nincs, hogy ne lenne kivezető út. Vezekelni sem szégyen, megbocsátani sem alávaló, mindez nép/nemzet/Európa/emberiség sorsához illő/méltó magatartás/cselekedet lehet(ne).

Most (az idén) Angela Merkel német kancellárt választotta az Év Emberének a New York Times, mert Ő: közvetítő. E címet jövőre is kiadják, s minden bizonnyal, meg is osztható. Az MTI (szóval: a Megbízható Tartalmak Interpretálója) szerint két államférfinek jó esélyei lennének. Hajrá, Magyarország! Hajrá, Oroszország!
                                                        www.alon.hu                                        szp

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése