2014. május 4., vasárnap

Létpróba


Kozmoszbajnok az ember az önmaga köré magasodó vasbeton akadálypálya-rendszer(ek) kreálásában. Dobogós mások mozgás-gátlóinak telepítésében is. Viszont nem jeleskedik a falak mihamarabbi lebontása/eltakarítása nevezetű küzdősportokban.  Már csak ilyen…?



Mindkét (politikai) oldalon belterjes a banda és sanda. Emez ezért, amaz azért rekeszt ki másokat, amiért megkiabálják egymást. Üzemzavaruk elhárításától rendre – rendületlenül – elzárkóznak. Vajon mindörökre?

Országnyi nagyságú (zúg) pálinkafőzdémet zöldövezeti atom(biztos) erőműblokkokra cserélem „Uniós normatívák” jeligével.

(El)ballagni könnyű.
(Tovább)tanulni nehéz.
Állást találni (szinte) lehetetlen.



A zaj (is) öl, butit és nyomorba dönt. Létőrző-védő füldugókkal meg-megóvhatná(n)k belső – égi/földi – csendünket. Igaz, azt harsogják/csattogják csaknem mindenütt/mindenfelől: igénytelenné vált az ember(iség).

A lustaság fél tehetség. A másik feléért vért kell izzadni.



Lehet csűrni-csavarni, ragozni meg szépíteni, ám akkor is igaz: saját testünk foglyai vagyunk. A mozgástér meglehetősen – finoman fogalmazva - behatárolt. Apró szabadságjogaink ugyan vannak, amelyek felfedezése, ki- és megélése örömforrás, lélektáplálék, amely a fizikai tehetetlenségünket - a gravitációt - némiképpen ellensúlyozza, ellenpontozza. A spanyolviaszt persze már nem nekünk kell feltalálnunk (szerencsénkre): a vallás, a művészet, a tudomány – a spiritualitás meg a zsenialitás – röpíthet(ne) bennünket a végtelenbe.

                                                                                                                                                              szp

                                                                                                                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése